WebSvet.net - spletno gostovanje brez skrbi!

+386 (0) 51 752 492 podpora@websvet.net

Preusmeritev elektronske pošte

Če vaša elektronska pošta gostuje na našem strežniku, si lahko sami nastavite preusmeritev e-pošte z vašega e-naslova na kateri koli drug e-naslov.

Preusmeritev enostavno nastavite kar znotraj spletne pošte (webmail-a)

Najprej se prijavite v spletni vmesnik za e-pošto (webmail) s svojim uporabniškim imenom in geslom, nato pa v skrajno desnem zgornjem kotu izberite Osebne nastavitve.

V stolpcu z Osebnimi nastavitvami izberite Filtri.

Če že imate nastavljeno kakšen filter (aktiven ali neaktiven), se le-ta izpiše v stolpcu Filtri.
Če vam ta, že nastavljeni, filter ustreza, ga le kliknite in ustrezno popravite (ter aktivirajte – glej sliko 3).

Ustvarjanje novega filtra za preusmeritev

Nov filter ustvarite tako, da v stolpcu Filtri kliknete + znak (dodaj nov filter). Na desni strani se odpre obrazec za vnos parametrov tega filtra.

Vnesite Ime filtra: Preusmeritev, izberite pogoj velja za vsa sporočila, v razdelku izvrši naslednja dejanja pa v izbirnem menuju izberite Preusmeri sporočilo v ter v desno okence vpišite e-naslov, kamor bodo sporočila preusmerjena.

Če naj se prihajaoča sporočila preusmerijo na več e-naslovov, klikite gumb + in enako nastavite za drugi, tretji….e-naslov.

Kot zadnje dejanje vnesite Prekini z izvajanjem pravil.

Preverite, da je ta filter (Preusmeritev) vklopljen ali izklopljen (spodaj; Filter onemogočen): kljukica = izklopljeno, brez kljukice = vklopljeno ter nastavitve shranite.

Datumska omejitev filtra

Če bi želeli, da je filter časovno omejen (npr. samo med odsotnostjo od vključno 18.8. do vključno 24.8.), potem v zgornjem delu filtra namesto pogoj velja za vsa sporočila izberite izpolnjeni morajo biti vsi pogoji in nastavite kot je na spodnji sliki.

Ker boste vpisali dva pogoja, je potrebno najprej dodati (+) še en pogoj, nato pa pri obeh izberite: Današnji datum, oblika datuma datum(yyyy-mm-dd), nato navodilo za primerjanje vrednosti, v prvem pogoju vrednost je večja ali enaka, v drugem pa vrednost je manjša ali enaka, nato pa pri prvem pogoju vpišite datum začetka delovanja tega pravila (2014-08-18) in v drugem pogoju datum konca delovanja pravila (2014-08-24). Nastavitve ne pozabite shraniti.

Urejanje obstoječega filtra

Če obstoječe preusmeritve ne potrebujete več ali pa jo morate le ponovno aktivirati, izberite ustrezen filter iz stolpca Filtri in ga popravite.

Ne pozabite na nastavitev Filter onemogočen in spremembe shranite!